Ensam kväll

Jérémy är ute och härjar ikväll med jobbet, och jag är ensam ikväll. Stackars mig, så tomt utan min stora starka björn :(

Dagens rescension: Styrkeyoga på fysiken

Nu har jag ju på senare tid kommit igång lite med träningen. Springer ibland och gymmar ibland. Och när jag tänkte prova på styrkeyoga så föreställde jag mig väl att det här skulle bli ett rätt tungt pass, jag hade iaf tänkt mig att jag skulle få ett träningspass den här veckan. Men det var inte riktigt som jag hade tänkt mig, så på den punkten var jag besviken.

Men det var andra saker som var bra med passet. Man stod i ställningar som man inte visste att man kunde göra. Kändes som man lärde känna sin kropp på ett helt nytt sätt och man märkte att man hade noll balanssinne.

Ska helt klart testa igen iaf :)


Nu är Jérémy hemma! Han luktar lite alkohol, men är lika mysig som vanligt <3

It's here!

Imorse skrev jag tenta i morfologisk metodik och cellodling. Det gick jättebra. Om jag inte får VG blir jag sur.
Några läkarstudenter skrev tenta samtidigt som oss i tentasalen. En (liten) tjej hade med sig:
- 1  stoor termos med kaffe
- 2 st 50 cl pepsi
- 1 st banan
- 1 st påse jordnötter
- 1 st Yoggi Yalla
- 1 st 200 gram chokladkaka
- 1 st liten yoghurt

Jag blev helt hypnotiserad. Hur längde höll deras tenta på? Kanske sitter hon fortfarande där och skriver...

SEN. Med solen i ansiktet och nöjd över min insats begav jag mig hemmåt, jag missade preciiis vagnen hem, men det gjorde ingenting. FÖR min dator fanns på Hollänska Cigarrmagasinet (AKA vårt närmsta postställe).

Jag avbröt beställningen på homostället som skjutit upp leveransen en månad och beställde från Mr.PC Computers. Det ironiska med detta är givetivis att namnet är fruktansvärt roligt, hemsidan är katastrofal, MEN servicen är aaaaawesome.
Beställde datorn igår kl. 15. En halvtimme senare skickade de iväg paketet och imorse hade jag det. Jag och tjejen på Hollänska Cigarrmagasinet var mycket fascinerade över posten. SMS-aviseringar har gjort hennes liv bättre. Skönt för henne. Nu behöver hon bara spara paketen i 14 dagar.
Ny dator?!?!

Fan, jag är grinig.

Beställde en dator igår.
Den här puddingen, för att vara exakt:


Den är så jävla ny så att den skulle haft premiär idag, bland annat utrustad med USB 3.0. Jag vet. Ascoolt.

Men så gick jag in i morse för att kolla läget med lagerstatusen, leveransen var såklart uppskjutet tills imorn, och jag tänker "Aja, det är la lugnt". Går in senare under dagen och ser att leveransdatumet är ändrat till 7 Oktober!!!!! "What the penis!" Tänker jag då istället :(

I dagsläget är jag utrustad med det här åbäket:


(Av denna bilden att dömma skulle man kunna tro att vår lägenhet är svartvit, men så är icke fallet)
Spec:
Vikt: 10 kg
Ljudnivå: 90dB
Lanseringsår: 1982
Batteritid: Nej

Den är fruktansvärt pinsam och värdelös och jag hatar den :(
Jag hatar mitt liv :(

(Såhär söta var jag och Jérémy när vi gick och röstade:
)


Jävla val

Jag hatar att välja, haha.
Mamma undrar varför jag alltid shoppar när jag kommer hem till Jönköping, när jag bor i Göteborg. Och det är helt enkelt av den enkla anledningen att det finns för mycket att välja på i Göteborg. Står jag på H&M på nordstan och har hittat en snygg tröja så kan jag inte med att köpa den, för det kan finnas 100 andra tröjor som är mycket snyggare...

Idiotiskt, jag vet.

Men jag tror inte det är så jävla konstigt. Förr hade folk inte samma valmöjligheter och så mådde man bättre också.

Ja, ja, hursom helst. De senaste månaderna har jag stått inför ett viktigare val än ett tröjval (påtal om det tycker jag det är jätteroligt när man ser de rödgrönas reklam på TV, där de håller ett storsint tal om ett vägval och Sverige framtid, som varvas med en reklam för Billys panpizza). Denna gången har jag känt att jag inte vill rösta blankt en gång till, och jag har heller inte riktigt känt att jag haft tillräckligt koll för att ta ställning. Så här hemma har TV-apparaten gått varm i princip varje kväll med partidebatter.

Och jag är så jävla trött på det nu.

Mona säger att de rikare har blivit rikare, de fattigare har blivit fler och att arbetslösheten är högre än någonsin. Maud har pratat med den lilla företagaren, gymnasieeleven, den ensamstående mamman och den sjukskrivne, alla håller med om att Sverige blivit ett bättre land sedan alliansen tillträdde. Östros tycker att Anders Borg är djupt omoralisk. Jimmie Åkeson fiskar röster hos skrämda, rädda pensionärer. Hägglund går på GI och har som mål att springa 100 ggr/året. Lars Ohly är kommunist, fast inte riktigt officiellt.

Igår var Feministiskt initiativ, Piratparitet och Sverigedemokraterna inbjudna till Debatt på STV. "Intressant!" tänkte jag. Jag ville se Jimmie Åkeson bli riktigt jävla sågad, utskämd, utbuad och knäckt osv.

Det blev han inte. Istället hade de släpat dit S-kvinnors (?) Ordförande Nalin Pekgul (?), född i Batman (?), att argumentera mot Jimmie. Vilken katastrof.

Nalin hade tagit med sig en utskrift från aftonbladet med en artikel skriven av Jimmie Åkeson. Hon var sur på Jimmie för han ville stoppa islamiseringen av Sverige, och han ville inte att skolbarn skulle få ledigt på ramadan. Nalin sa: "Jag är muslim, och mina barn är muslimer och de stannar hemma på ramadan" SMACK! Som en fläskläpp leverar hon sin kritik! Eller inte.

Jimmie sitter rakryggad iförd kavaj, han är välkammad och ger ett seriöst intryck. Nalin ger ett argt, arbetarintryck, sitter kutryggig med händerna stödda mot låren, hon har en för tight blå t-shirt och okammat hår.

Jimmie försöker debattera, han är ganska retorisk, saklig och antagligen peppad på att äntligen få vara med i en debatt på SVT. Men Nalin debatterar inte. Hon berättar att hon varit i Tensta och stått upp för det muslimska kvinnoförtrycket, och att hon har lyckats bra. Hon hatar Jimmie av hela sitt hjärta och hon lyssnar inte alls på vad han säger.

Det ska fan mycket till för att lyckas få Jimmie Åkeson att framstå som förnuftig, intelligent och vettig. Men jag tror fan SVT lyckades. Jävla skit.

Nu är jag taggad på livet

Skolan har kommit igång, träningen har kommit igång och rutinerna har kommit igång igen. Sommaren är slut och nu börjar allvaret igen. Och jag har nog aldrig trivts så bra med allvaret innan.

Jag har förändrats jättemycket det senaste året. Då trodde jag aldrig att jag skulle vara där jag är idag. Och idag kan jag inte förstå att jag var där. Tyvärr ångrar jag många saker, framförallt ångrar jag saker jag inte gjort, chanser jag aldrig tog. Dom säger ju att det är så.

Då var jag trångsynt och respektlös.
Då hade jag inga ambitioner.
Då trodde jag aldrig att jag skulle bli något.
Då tyckte jag mest synd om mig själv.
Då trodde jag allting var hopplöst.

Nu är jag taggad på livet. Jag ser framåt, jag ser alla möjligheter som finns. Jag är nyfiken på framtiden!
Det finns så mycket att lära sig, saker att göra, saker att se och uppleva. Och när jag ser framåt nu så ser jag mig själv göra alla de där sakerna jag vill göra. Det gjorde jag inte då.

Som Jérémy alltid säger "Det ger ju inget" och ibland är det fan så jävla enkelt. Du bestämmer själv över din framtid.

Valet 2010

Tar för tillfället mitt ansvar som svensk medborgare och pluggar på inför valet.

Tyvärr är jag så förbannat lagom och svensk att jag inte kan välja mellan två alternativ - höger eller vänster, och vill ha ett mittimellan.

Jag sa till Rebecca häromdagen "Jag tycker vänstern är så daltande" och hon svarade "Om du med daltande menar mat på tallriken och tak över huvudet"

Men det menar jag inte alls. Jag tycker bara vi är så jävla tafatta i det här landet. Allt är så försiktigt, lagom och snällt. Jag tror helt enkelt på människans egna förmåga att fatta beslut. Jag tror inte på ett tvångssamhälle (Jag är ledsen, Doktor Kosmos, ni må vara musikaliska gudar, men det där köper jag faktiskt inte).

Sverige är bra på många sätt, och jag vill inte att det ska sluta vara så. Jag vill ha kvar den sociala och ekonomiska tryggheten, men jag vill att Sveriges företagssamhet ska uppmuntras. Jag vill att hårt arbete, ambitioner, kreativitet och företagsamhet ska löna sig. Jag vill inte att allt ska vara så jävla lagom.

RSS 2.0