Quattro formaggi, släng dig i väggenSuck, måste gå och köpa ost imorgon, den börjar ta slut :( :( :( :(

Glad dag idag

Jag är glad idag!

Solen skiner, jag har min nya fina klocka på mig som jag fått av min söta fina pojkvän, dagen har gått fort och jag slutar tidigt idag. Jag och björnen ska gå och gymma efter jobbet. Är riktigt taggad på att komma igång med träningen efter en slappsommar!AAAAAAAAAAHH!

Ny klocka!Min lite försenade födelsedagspresent av Jérémy, vi var och köpte den tillsammans idag :)
Har öppet köp, så jag ska fortsätta kika lite ändå. Men jag behåller nog denna!

Tänk att...

...jobba som ambulanschaufför. Inga trafikregler gäller. Inga alls. Man får köra där fordonet får plats, och så snabbt det bara går. Det måste vara som att vara med i en actionfilm. Varje dag. Bara flygga fram i 130 på en trottoar med sirener som hörs flera meter bort. Bara brassa. Veta att varje sekund kan vara kritisk.

Då kan man fan inte sitta på jobbet och blogga iaf...

Påtal om att göra vettiga saker på jobbet. Min pojkvän jobbar som IT-konsult. För er som inte vet vad en IT-konsult jobbar med så är det mestadels dricka champagne, spela playstation, resa och fika.

Börja plugga på Chalmers i höst!

Tjockisvåffla

Tips till fattiga studenter!
Läs en lam sommarkurs på distans och få studiebidrag även på sommaren

Imorse tänkte jag ringa och tala med någon som var ansvarig för pressbyråns personal i Göteborg. Det slutar givetvis med att jag får reda på att pressbyrån är ett franchiseföretag och att gubben (som förövrigt talar bred göteborska och heter Glenn...) äger butikjäveln. Så det var till honom jag blev kopplad. Och per telefon fortsatte hans gapande och skrikande på mig.
"Jobbar du på Frölunda torg eller?"
"Ja, ibland"
"Var då?"
"På droppen, blodgivarcentralen"
"Jaha, så du är statligt anställd... Kan vara bra att veta... Vad ni är för folk"

Jag sa till honom att jag hade tänkt mig att prata med den som var ansvarig för butiken och att jag aldrig trodde att det kunde vara en idiot som han. Hoppas han dör. Lite.

De här skorna har jag köpt! 399:- på DinSko.
Givetvis envisas jag med att ha på dom redan nu, trots att de är svinvarma. Men ack så snygga :)


Death Sentence

Råkade just kolla på filmen Death Sentence på trean. Var en av de roligaste filmerna jag sett.

En tät Kevin Bacon som slipsnisse med sin amerikanska kärnfamilj. Allt är gulligull, tills Bacons ena son dödas av en gängmedlem. Detta för att gängmedlemen måste bli cool och tuff i sitt gäng, typ manlighetstest. (I gängen i USA är det manligt att döda små barn tydligen)

Bacon får givetvis tuppjuck och bestämmer sig för att ensam döda hela gänget. Hur ska en random slipsnisse ensam kunna döda ett helt gäng? Tänker ni. Nemas problemas! Efter en biljakt, x antal närstrider (med bland annat ett avsågat hagelgevär) och ett par montages så har Bacon faktiskt lyckats ta kål på det tribal-tatuerade gänget. Såklart till priset av att ävens hans fru dör. Och att hans andra son hamnar i koma. Och att deras hem blir helt jävla kvaddat.

Fantastisk rulle! Bör ses av alla! 5 av 5 solar!

Vill ha!


Bojkotta Pressbyrån

Imorse var jag en kvart tidig till jobbet, så jag tänkte att jag går och löser in mitt kaffekort med 5 stämplar och får en gratis kaffe på pressbyrån! Awesome shit.

När jag väl hittar pressbyrån på stora frölunda torg så är det kö där inne, så jag ställer mig lite bredvid kön och vill fråga kassören vad man får välja mellan för kaffe. Han tittar på mig och undrar om jag har någon fråga. Till svar snäser han "Du kan väl gå till den andra pressbyrån" Sedan ignorerar han mig och fortsätter hjälpa folk i kön, tills den tar slut. Då går jag fram och frågar samma sak igen. Då svarar han ännu otrevligare "Du kan väl gå dit där du fått stämplarna" Jag förstår ingenting. Varför var han förbannad och varför fick jag inte lösa in mitt kaffekort? "Jag brukar gå till olika pressbyråer?" Säger jag undrande och förstår inte alls varför han är så otrevlig. Men värre blir det.

Jag får en rejäl utskällning av den här mannen, som under tiden dessutom pratar med en man som är i butiken om hur folk förfalskar kaffekorten. Han anklagar mig alltså för att mitt kaffekort är förfalskat och ogiltligt. Till slut blir jag givetvis förbannad jag med, och vi står och skriker på varandra en stund, tills jag är helt skakis och säger till slut "Jag köper väl mitt jävla kaffe då" (Såhär i efterhand vet jag ju att jag borde skitit i den där jävla pressbyrån och köpt mitt kaffe någon annanstans). Till slut fick jag iaf mitt kaffe gratis, även om det märktes att mannen i kassan fortfarande inte trodde ett piss på mig.

Såhär blir man tydligen behandlad när man är en trogen pressbyråkund.

Verkligen en skön start på den här dagen.

Min födelsedagEn dag som börjar med getost på sängen kan aldrig sluta illa.

<3

11 Augusti?

Nu har jag nog kommit till den där punkten. Den legendariska vuxenpunkten.

Min födelsedag känns inte alls speciell.

Jag måste tänka efter för att komma på vad det är för datum idag, eller imorgon. Jag hoppas inte på någon speciell födelsedagspresent. Jag känner inget behov av att fira min födelsedag på något spektakulärt sätt.

Men detta känns absolut inte negativt på något sätt, tvärtom. Jag hatar förväntningar. Det är skönt att inte förvänta sig någonting alls. Jag kommer ju omöjligt känna mig besviken imorgon!

Okejdå, det ända jag kanske hoppas lite grann på är getostfrukost av Jérémy. Förra året hade han köpt getost och skurit i form av små hjärtan som han satt ljus på <3


Göteborgs kulturkalas

Satt och bläddrade i Metro på lunchrasten och kikade på aktiviteter under kulturkalaset, hittade allt möjligt roligt!

10/8, 19:30 - Svensk standup på Storan

11/8, 22:00
- Kapten Röd på Storans Parkering

12/8
- Utställning om TV-spel från 70 till 90-talet på stadsbiblioteket

12/8, 16:00
 - Designmarknad á la London på kanaltorget

14/8, 14:00
- Klädbytardag på stadsbiblioteket

15/8
- Pysselsöndag på stadsbiblioteket

Igår var jag och Jérémy på bio och såg Inception. Mitt i filmer tänds lamporna i biosalen och filmen slutar. Filmrullen hade trasslat sig och de var tvugna att klippa bort en bit av eftertexterna och vi fick vänta en halvtimme... "Filmen har trasslat sig"... Trodde det här var 2010. Som plåster på såren fick vi iaf en extra biobiljett.

Filmen var helt klart sevärd, mycket spänning och mycket grubblande. Lagom mindfuck sådär en söndagkväll. Min jobbarkompis såg också filmen igår "Var det en dröm i slutet?" "Varför vaknade dom inte när bilen åkte mot vattnet?" "Varför var asiaten så gammal?". Vi försökte pussla ihop bitarna tillsammans. Leonardo Dicaprio i huvudrollen måste jag ändå säga ha hämtat sig på senare tid. Han är fan med i varannan film nu för tiden känns det som. Till en början var jag mycket skeptisk till detta fenomen, men jag måste säga att dagens Leonardo är en klar förbättring sedan 90-talsleonardo, då alla var aströtta på honom. Bra jobbat, Leo.

Nu hoppas jag på att min söta syster Camilla kommer förbi snart och ger bort lite av sitt blod :)

Oväntat födelsedagsfirande

Åh, raclettekvällen blev ännu bättre än väntat då det visade sig även vara firande av min födelsedag. Jag fick tom, för första gången i mitt liv, en custom made tårta med "Grattis Jessica" på! Jag fick massor av fina presenter, allihopa helt awesome. Underbar kväll! Så att jobba idag känns helt okej.

 Konsten att fördriva tiden på jobbet
1. Kolla inte för ofta på klockan.
2. Håll dig konstant sysselsatt, med vad som helst.
3. Hitta på delmål under dagen. "Kl 10 tar jag fikapaus, bara en halvtimme kvar", "Kl 12 äter jag lunch, bara en timme kvar".
4. Hitta på nya arbetsuppgifter och inbilla dig att du gör något viktigt.
5. Städa (behöver inte vara effektiv eller nödvändig städning)


Hb 137!!!

Det är fredag förmiddag på frölunda torg blodgivarcentral, vi öppnade för 1 timme och en kvart sen, det regnar ute och vi har inte haft en enda givare än så länge. Vi har druckit bryggt kaffe, läst senaste nummret av illustrerad vetenskap och diskuterat Danmark vs Sverige (och kommit fram till att det är bättre att leva ett kort lyckligt liv, än ett långt ledsamt liv).

Och så kom jag på den briljanta idén att jag skulle försöka bli blodgivare för tredje gången, då mitt vegetariska skitHb inte tillåtit mig tidigare. Första gången jag försökte bli blodgivare hade jag 118 i Hb (den undre gränsen är 125) och andra gången hade jag pissiga 124. MEN! Hör och häpna, i dagsläget ligger mitt Hb på stabila 137!!! Jag är så STOLT över mitt söta hemoglobin :)

Så även om jag ska jobba imorgon så är jag jätteglad. Jag har ett awesome Hb och ikväll ska jag och Jérémy till Aurélie och äta raclette! Will be awesome.
Att uppskatta föräldrar - på riktigt

Idag stänger jag här och slutar 19:30, då ska jag direkt till stan och möta Jérémy och hans mamma, syster med pojkvän och hans vän. Jag längtar! Man kan inte ha mysigare och trevligare svärmor än jag har!

Jag har märkt på senaste att jag uppskattar mina föräldrars sällskap mer och mer. Visst tyckte jag det var mysigt att komma hem och hälsa på dom förr, och visst var det gulligt av dom att säga att dom saknade mig. Det var egentligen länge sedan jag slogs av tanken att "Men, jag kan ju faktiskt UMGÅS med mina föräldrar" och kände att jag nått en milstolpe, att jag blivit vuxen typ. Men det är egentligen inte förren på senare tid som jag verkligen känner att jag saknar dom också - på riktigt! Från att ha tyckt att dom var tjatiga till pinsamma till okej att umgås med till att sakna dom riktigt mycket. Ikväll ska jag ringa mamma.

Stackars föräldrar som behövt vänta i 23 år!


Frölundasyndromet

Sitter och "jobbar" i receptionen på Droppen Frölunda Torg och försöker fördriva tiden med facebook och läsa bloggar. Läste min storasysters blogg och blev inspirerad att starta en egen.

Förr i tiden skrev jag massor, när jag var mindre så var det det bästa jag visste i skolan och jag fick ofta beröm av mina lärare för mitt skrivande. Och det kändes riktigt uppmuntrande, jag ville alltid skriva. Sedan blev jag äldre och antagligen mer självkritisk. Att bara skriva det man vill duger ju inte, så det är lika bra att låta bli, och ju längre det går dessto svårare får jag att formulera mig i text.

Men det är ju egentligen inte det mitt skrivande handlar om. Jag tycker det är roligt att skriva. Ibland skriva saker som kanske är helt meningslösa, som ingen är intresserad av att läsa. Men vafan gör det egentligen? Så länge jag tycker det är roligt. Sagt och gjort, härmed tänker jag publicera små anekdoter och historier ur mitt liv, ibland intressanta och ibland totalt ointressanta. Så det så.

Åh, listor! Jag älskar listor. Korta, koncista och överskådliga. Här kommer bloggens första lista!

Det bästa med min arbetsplats

1. Fri tillgång till kakor och frallor
2. Fri tillgång till värmekuddar (ni vet sånna där små vätskefyllda påsar som har en liten metallplatta i som man trycker på så blir vätskan kristalliserad och asvarm)
3. Folk som lämnar blod är oftast trevliga och glada
4. Människorna som jobbar här är medicinskt kunniga, så man lär sig saker varje dag

...som inte alls blev kort och koncist :(


RSS 2.0